Известие

Collapse
No announcement yet.

Почна се!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
    Намираш от някъде 12 волта през контакт
    Прекъсваш захранващия кабел някъде на удобно място
    Подаваш 12 волта
    Палиш и отиваш да тестваш
    Нямам свободно време аз сега , иначе да я бяхме оправили пред вас или пред нас , в тази криза имам работа за целия Китайски народ и половин Индия .

Ако е индуктивен датчика ще е с два кабела - тогава е една бобина - и пак има напрежение .
    Ако са 3 кабела е с елемент на ХОЛ - полупроводников елемент с големината на маломощен транзистор .
    Давай му смело 12 волта и няма къде да отиде . Най много да изгори ако е на 5 волта

Няма как да е на 5 волта.Таблото най-много да е на 10,но и ти знаеш,че е само за да са стабилни уредите.Въпреки,че си мисля,че е индуктивен,но това няма никакво значение.Моето мнение де!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Няма как да е на 5 волта.Таблото най-много да е на 10,но и ти знаеш,че е само за да са стабилни уредите.Въпреки,че си мисля,че е индуктивен,но това няма никакво значение.Моето мнение де!
      Дори и индуктивен да е , идеята е дана и съща .
      Другия вариант е да се пробва с друго табло ако не са пробвали досега ......
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Не съм ... не намирам, ама търся
        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщение
          Не съм ... не намирам, ама търся
          От 2 тоталки не ти ли остана нещо
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• не, ама що още си мислиш че тоталките са две .... да си имаме уважението
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• бе как да няма схема.нали пуснах по-горе
              http://clubalfaromeo.com/forum/attac...8&d=1236858982
              очевидно е индуктивен и очевидно ширмовката ходи на 3-тия крак на буксата. въпроса е дали белия кабел е сигнален или е маса. ако е сигнален ,това обяснява що не работи. срежи я тая ширмовка там и пак мери по тоя начин.
              точка

Comment

• червения е сигнален, другия е маса ... а датчика си е индуктивен
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• 33

утре ще съм във Варна ще ти звънна по някои време да го оправиме

Comment

• Русев ... работата стигна до платки, оставих платката на един приятел дет се занимава с тях да я прави ... просто вече няма с кво да помогнеш ... убеден съм че някъде таблото се е прецакало
                    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Не подавайте напрежение никъде!Сигнала от датчика отива в една платка,тая зад оборотомера,обработва се ,усилва се и се подава чак тогава на жълтия кабел на скоростомера.При датчика белия кабел ведно с ширмовката е на маса,а червения отива в малката платка.Тоя датчик е просто един генератор от най-елементарните.Проверете транзистора,диода и ценера в захранването на интегралната схема.Това е от мене!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Не подавайте напрежение никъде!Сигнала от датчика отива в една платка,тая зад оборотомера,обработва се ,усилва се и се подава чак тогава на жълтия кабел на скоростомера.При датчика белия кабел ведно с ширмовката е на маса,а червения отива в малката платка.Тоя датчик е просто един генератор от най-елементарните.Проверете транзистора,диода и ценера в захранването на интегралната схема.Това е от мене!
                        ЕЕее таман да подадат напрежение да стане весело и .....
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Да,бе!Аз за това ли вчера си разглобих Алфи,за да меря и видя карантиите му!

Comment

• 33

За да разбереш откъде е проблема направи следното-даи на късо червения и белия кабел които отиват към таблото на мястото където е буксата на сондата-трябва да ги опираш и пускаш много бързо при това ако нямаш проблем в таблото стелката ще реагира и проблема ще е в сондата-ако не тогава е таблото и не забряваи като пробваш да е на контакт колата

Comment

• ъпдейт - работата се оказа от скоростомера ...платката зад оборотомера работи, както и самото табло с друг скоростомер ... слизам да тествам пак
                              Last edited by Kris; d.m.y г., 17:48.
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• оказа се платката на скоростомера ... смених я с тая на 220 км и тръгна, но седи много нестабилно и скача на моменти към 140-150 ... също някой ако има скоростомер от 240 да свирка, или части от него ...
                                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Working...
                                X